WebShip e-Fulfilment België

Live chat

Klant in de kijker: Menza

Menza is een groothandel in de interieursector. De firma specialiseert zich in decoratie, glas, textiel en kleine meubelen die zich in een medium hoog segment bevinden. De klanten van Menza zijn de betere bloemenwinkels, grote meubelzaken, kookboetieks, lifestyle en fashion conceptstores. Een doelgroep waarbij kwaliteit primeert. Koen, zaakvoerder van Menza, zag zijn orders gestaag toenemen waardoor hij op zoek moest naar een manier om de orders zonder vertragingen te versturen. Orders sneller verpakken is niet mogelijk want kwalitatieve producten vragen een kwalitatieve verpakking. 

Menza

Een fulfilmentpartner is de ideale oplossing voor Menza

Menza werkt met collecties die gebaseerd zijn op seizoenen. Deze werkwijze zorgt voor enorme pieken maar er zijn eveneens periodes van relatieve kalmte. Koen moest dus op zoek naar een manier om dit financieel en logistiek op te lossen. Een tijdelijke werkkracht om de pieken op te vangen bleek geen oplossing te bieden. Menza beschikt over een ruim gamma en het zou te lang duren alvorens de tijdelijke werkkracht is ingewerkt. Na een lange zoektocht botste Koen op het begrip ‘fulfilment’. Al snel werd duidelijk dat een fulfilmentpartner interessanter is dan het in dienst nemen van een full-time medewerker. 

Waarom koos Menza voor Webship?

Mond-aan-mond reclame! Menza werkt nauw samen met NOYA, een trouwe fulfilmentklant van Webship. Philippe van NOYA is erg tevreden over onze fulfilmentdiensten en kon Webship aanbevelen bij Menza, waarvoor onze dank! 

De zaakvoerder van Menza was onmiddellijk overtuigd van onze persoonlijke aanpak en kennis van zaken. De persoonlijke aanpak is één van de pijlers van Webship. Op deze manier proberen wij onze klanten bij te staan met raad én daad! Verder blijven onze werknemers zich voortdurend bijscholen in de steeds evoluerende logistieke sector. 

Menza

Hoe verloopt de samenwerking tussen Menza en Webship?

Voor Menza was fulfilment een sprong in het onbekende. Echter, Koen was na een korte rondleiding onmiddellijk weg met het voorraadbeheersysteem Webship Online. Koen omschrijft het systeem als heel gemakkelijk en simpel om mee te werken terwijl het strakke design een geruststellend gevoel geeft. 

De zaakvoerder moet zich op geen enkel moment zorgen maken over het al dan niet kunnen verzenden van alle orders. Webship zorgt ervoor dat alle orders onmiddellijk verzonden worden in een kwalitatieve verpakking. Koen kreeg reeds verschillende meldingen dat de goederen in uitstekende staat zijn aangekomen bij klanten en dat klanten heel tevreden zijn over de verpakking. Bedankt voor het compliment! 

Breekbare producten

Menza werkt nu reeds één seizoen samen met Webship. De te versturen producten waren glazen decoratie vazen, theelichten, etc. Kortom, enkel producten vervaardigd uit glas. Tijdens het eerste seizoen konden we slechts één breuk vaststellen. Koen raadt iedereen aan die zelf breekbare producten verzendt om eens na te gaan hoeveel breuken er vastgesteld zijn. De zaakvoerder is ervan overtuigd dat het percentage vele malen lager ligt wanneer je gebruikt maakt van een fulfilmentpartner. Dankzij het extreem lage percentage aan breuken, zakt het kostenplaatje van Menza gevoelig! 

Logo Webship

Verkoop jij breekbare producten zoals vazen, flessen of potten? Dan is Webship de ideale fulfilmentpartner! We beschikken over verschillende klanten die breekbare producten verzenden zoals Menza, NOYA, Olive Gin, Amuerte, etc. Interesse? Neem dan contact op via hallo@webship.be of +32 (0)479 59 66 97.

Kan je mogelijks ook interesseren