WebShip e-Fulfilment België

Live chat

Klant in de kijker: Alif Home

In deze editie van ‘klant in de kijker’ gingen we langs bij Alif Home. Alif Home is de perfecte webshop voor interieurliefhebbers die op zoek zijn naar unieke stukken. Zeg vaarwel tegen massaproductie en maak plaats voor een uitgebreid assortiment van artisanale Marokkaanse decoratie. De hippe webshop wordt uitgebaat door Redouan en Imane Ahdour. Broer en zus zorgen samen voor het dagelijkse beheer van de webshop.

Alif Home

Alif Home zet de stap naar fulfilment!

Alif Home kent een gestage groei en dat zorgt ervoor dat het logistieke luik steeds meer tijd in beslag neemt. Om zich te kunnen focussen op de uitbouw van de webshop moest er een oplossing gevonden worden op het steeds groter wordende logistieke luik. De zaakvoerders overbrugden dagelijks te veel afstand want het magazijn was niet bij de deur. Ook het voorraadvolume nam grotere proporties aan waardoor er veel tijd verloren ging aan kwaliteitscontrole. Verder werden de pakketten dagelijks naar een postkantoor gebracht. Met andere woorden, het logistieke luik was een obstakel geworden vanwege de inefficiëntie. Alif Home moest op zoek naar een oplossing. Al snel bood fulfilment de uitkomst. Alles met betrekking tot logistiek wordt ontzorgd en de zaakvoerders kunnen zich opnieuw richten op de uitbouw van de webshop. Twee vliegen in één klap!

Waarom koos Alif Home voor Webship?

De keuze voor Webship was vrij snel gemaakt. Vooral de directe en vlotte communicatie spelen hierbij een cruciale rol. Wij vinden het heel belangrijk om onze klanten heel snel te kunnen helpen, dit reeds vanaf het aanvragen van de offerte. De directe en vlotte communicatie trekt zich door naar de opvolging van vermiste pakketten. Tijdens het transport kan een pakket altijd vermist geraken. Als fulfilmentpartner nemen wij hierin onze verantwoordelijkheid en proberen wij de webshop en de consument zo snel mogelijk een pasklaar antwoord te bieden. Een service de zaakvoerders weten te appreciëren.

Een samenwerking met een fulfilmentpartner is uiteraard niet kosteloos. Echter, Alif Home vindt de transparantie die Webship biedt een groot voordeel. Webship communiceert heel open over alle kosten waardoor er geen verborgen kosten zijn! Kortom, bij aanvang van de samenwerking wist Alif Home welk kostenplaatje fulfilment bij Webship met zich meebrengt.

Hoe denkt Alif Home over de samenwerking met Webship?

Redouan en Imane waren op zoek naar een fulfilmentpartner omdat het logistieke gebeuren te veel tijd in beslag nam. Webship heeft het volledige logistieke proces overgenomen. De zaakvoerders zijn uiterst tevreden over de snelle verwerking van de orders. Wij hameren erop dat alle bestellingen onmiddellijk verwerkt worden. Op deze manier ontvangen de klanten van de webshop hun bestellingen razendsnel, wat leidt tot positieve reacties. Het gamma van Alif Home is heel specifiek en het uiterlijke verschil tussen bepaalde SKU’s is met het blote oog amper waar te nemen. Toch haalt Webship een hoog percentage in geslaagde pickings.  

Uiteraard zijn er zaken voor verbetering vatbaar.  Zo zou Alif Home graag een snellere verwerking van de retours zien. Als proactieve fulfilmentpartner had Webship die euvel reeds opgemerkt. We kunnen dan ook aankondigen dat er een nieuw systeem omtrent retoursbehandeling in gebruik is genomen. Retours worden daardoor veel sneller werkt.

Webship Online

Logo Webship

Als fulfilmentklant van Webship kan Alif Home gratis gebruik maken van Webship Online. Webship Online is een modern voorraadbeheersysteem waarmee Redouan en Imane graag werken. Toch hebben de zaakvoerders een opmerking omtrent het systeem. Het voorraadbeheersysteem van Webship Online verstuurd namelijk nog geen gepersonaliseerde e-mails. Een terechte opmerking! Als fulfilmentpartner vinden wij de mening van onze klanten ontzettend belangrijk. Wij luisteren dan ook graag naar hun feedback. Onze developer gaat aan de slag om deze functionaliteit toe te voegen. Ben je benieuwd naar de andere functionaliteiten waarover Webship Online in de toekomst zal beschikken? Check dan onze roadmap! Heb je andere vragen over fulfilment of wens je een offerte op maakt te ontvangen? Contacteer dan Webship via hallo@webship.be.

Kan je mogelijks ook interesseren