WebShip e-Fulfilment België

Live chat

Is fulfilment via Bol.com interessant?

Online marktplaatsen zoals Bol.com winnen steeds meer aan populariteit. Dergelijke kanalen vormen een schitterende aanvulling op je huidige verkoopskanalen. Toch twijfelen veel ondernemers of dit daadwerkelijk een extra troef kan betekenen voor hun bedrijf. Als fulfilmentcenter vinden wij online marktplaatsen alvast een toegevoegde waarde. Waarom? Dat ontdek je in deze blog

Wat is een online marktplaats?

Een online marktplaats is, zoals de naam het al verklapt, de online versie van een ouderwetse markt. Het is dus een online platform waarop meerdere retailers hun producten of diensten aanbieden aan een breed publiek. Bij een fysieke markt betaal je als verkoper meestal huur voor de standplaats. Bij een online marktplaats sta je meestal een klein percentage van je inkomsten af aan het platform waarop je de producten aanbiedt.

Er bestaan ondertussen ontzettend veel online marktplaatsen maar we picken er enkele bekende uit: bol.com, Amazon, Ebay en booking.com. Dergelijke online platformen hebben meestal geen eigen voorraad maar tonen de producten van de retailers en faciliteert de transacties. Een online marktplaats ondersteunt verkopers vaak door bedrijfsactiviteiten zoals marketing, betalingen en klantenservice op zich te nemen.

bol.com

Welk percentage moet ik afstaan aan Bol.com?

Wij nemen even Bol.com onder de loep, de bekendste online marktplaats in België. Op Bol.com kan je heel eenvoudig een zakelijk account aanmaken en producten aanbieden. Uiteraard wil Bol.com een vergoeding voor het aanbieden van jouw producten op hun platform. Deze vergoeding betaal je in de vorm van een bepaald percentage op elke aankoop. Je betaald maximum €0,99 + 15% van de verkoopprijs inclusief btw. Het vaste en variabele bedrag is afhankelijk van de productcategorie. Check de commissie-pagina vol Bol.com voor meer informatie. Als je over voldoende marge beschikt, dan mag je niet twijfelen om je producten aan te bieden op een online marktplaats. Hou tijdens de prijszetting steeds rekening met de transportkosten!

Is Bol.com-fulfilment interessant?

Je moet uiteraard de extra orders kunnen verwerken. Indien jouw team daar niet toe in staat is, moet je op zoek naar oplossingen. Het zou zonde zijn om de mogelijkheden tot extra omzet te laten liggen! Als oplossing komen we al snel terecht bij fulfilment. Een fulfilmentcenter neemt het voorraadbeheer van jouw onderneming over. Je kan ervoor opteren om het volledige voorraadbeheer uit handen te geven of enkel de orders die afkomstig zijn van Bol.com uit handen te geven. Het fulfilmentcenter zal niet alleen jouw voorraad beheren maar ook de orders picken & packen. Dit zorgt er voor dat de werkdruk in het magazijn afneemt waardoor je jezelf kan focussen op de uitbouw van de webshop.

Bol.com

Trouwens, Bol.com legt zijn zakelijke partners strenge regels op inzake verzending. Een samenwerking met een fulfilmentcenter zal er voor zorgen dat je deze regels kan naleven. Een fulfilmentcenter is gespecialiseerd in het versturen van pakketten waardoor de pakketten steeds op tijd en in de beste condities verstuurd worden. Als je niet kan garanderen dat de orders binnen de 24-uren je magazijn verlaten, is een samenwerking met een fulfilmentcenter interessant, ook voor jouw gewone webshop-orders.

Bol.com en Webship

Ben je op zoek naar een fulfilmentcenter om jouw Bol.com orders te verwerken? Dan ben je bij Webship aan het juiste adres. Wij gaan nog net dat tikkeltje verder! In samenwerking met onze Nederlandse partner Woosa hebben we een connectie ontwikkeld tussen Bol.com en Webship Online, ons online voorraadbeheersysteem. Dit systeem zorgt er voor dat de bestellingen die je ontvangt op Bol.com automatisch in Webship Online verschijnen. Er gaat dus geen kostbare tijd verloren! Je moet dus niet continu jouw Bol.com account in de gaten houden en controleren of je een bestelling hebt binnengekregen. 

Logo Webship

Maar er is meer want we hebben eveneens een connectie ontwikkeld die jouw producten rechtstreeks van jouw Woocommerce webshop naar Bol.com pusht. Uiteraard kan je een Woocommerce webshop koppelen aan Webship Online. Kortom, alle bestellingen komen binnen in ons systeem maar jij kan op een eenvoudige manier genieten van een extra verkoopkanaal. Als dat niet interessant is! Interesse? Contacteer dan Webship via hallo@webship.be voor meer informatie.

Kan je mogelijks ook interesseren