WebShip e-Fulfilment België

Live chat

Welke kosten zijn verbonden aan het uitbesteden van de logistiek?

Als ondernemer ben je continue bezig met het optimaliseren van jouw onderneming. Daarbij kom je voor enkele belangrijke keuzes te staan. Een van die keuzes is het al dan niet uitbesteden van de logistiek. Wanneer je zelf instaat voor de verpakking en verzending van pakketjes, dan bestaat het gevaar dat het overgrote deel van jouw tijd door deze taken wordt opgeslorpt. Iets wat je als ondernemer absoluut moet vermijden. Tijdens het verpakken en verzenden van pakketten kan je niet werken aan nieuwe ideeën of marketingcampagnes. Nieuwigheden of campagnes tillen jouw onderneming net naar een hoger niveau en zorgen voor meer omzet. Toch even de tijd gevonden? Dan zal dat resulteren in meer pakketten waardoor je nog meer tijd spendeert aan het verpakken en verzenden van pakketten. Kortom, na verloop van tijd is deze situatie onhoudbaar en moet je op zoek naar een oplossing.

Het uitbesteden van de logistiek is een goede oplossing. Hoe? Ga een samenwerking aan met een fulfilmentcenter! Een fulfilmentcenter neem het volledige logistieke proces van je over en staat in voor het voorraadbeheer, picking, packing en verzending. Klinkt dat als muziek in de oren? Dan vraag je jezelf ongetwijfeld af welke kosten een fulfilmentcenter met zich meebrengt. We overlopen even de verschillende kosten

Uitbesteden van de logistiek

Bij het uitbesteden van de logistiek geef je het voorraadbeheer uit handen!

Een fulfilmentcenter zal het voorraadbeheer van je overnemen. Uiteraard zal dit de nodige kosten met zich meebrengen. Jouw goederen worden namelijk opgeslagen in het magazijn van het fulfilmentcenter. Het voordeel van het uitbesteden van het voorraadbeheer is dat je slechts betaald voor de ruimte die jouw goederen daadwerkelijk innemen in het magazijn van het fulfilmentcenter. Een fulfilmentcenter rekent namelijk een bepaalde prijs aan per palletplaats, legplank of stapelbakje.

De vraag die je jezelf dient te stellen is of dit daadwerkelijk een extra kost vormt. Als je de voorraad zelf beheert moet je een investeren in de huur of aankoop van een magazijn. Dergelijke magazijnen worden vaak maar deels opgevuld waardoor je eigenlijk betaald voor onbenutte ruimte. Verder moet je investeren in magazijninrichting. Kortom, het uitbesteden van de logistiek brengt op vlak van voorraadbeheer vaak geen extra kosten met zich mee.

Picking & packing

De picking en packing gebeurt bij de meeste fulfilmentpartners via een vaste formule. Je moet rekenen op een vaste opstartkost, een kost per orderlijn en een kost per gepickt item. Benieuwd naar de exacte kosten? Contacteer dan Webship via hallo@webship.be.

Aan elk order is eveneens een verpakkingskost gekoppeld. Logisch, want verpakkingsmateriaal kost geld. Een fulfilmentcenter is echter gespecialiseerd in het verpakken van orders waardoor telkens de meest geschikte verpakkingsmaterialen gebruiken. Webship staat erop om heel transparant te communiceren. Fulfilmentklanten kunnen alle kosten opvolgen in het voorraadbeheersysteem Webship Online. Je kan dus telkens zien welke verpakkingsmaterialen zijn gebruikt per order. Op deze manier kan je zelfs nog producten ontdekken die op een andere manier dienen verpakt te worden.

Uitbesteden van de logistiek

Verzending

Het fulfilmentcenter zal de pakketten uiteraard ook verzenden. Het verzenden van pakketten met een koerier brengt altijd kosten met zich mee. Toch mag je dit niet zien als extra kost aangezien je de pakketten anders zelf moet versturen en dat ook geld kost. Daarbovenop verstuurt een fulfilmentcenter pakketten van meerdere winkels. Het spreekt voor zich dat een fulfilmentcenter gunstigere volumecontracten kan afsluiten bij koeriers zoals Bpost, PostNL of DPD. Dankzij de volumecontracten wordt de prijs per pakketje gedrukt! Een niet te onderschatten voordeel.

Een ander voordeel is dat je kan kiezen met welke koerier je de pakketten verstuurd. Een fulfilmentcenter zal steeds met meerdere koeriers samenwerken. Trouwens, laat je niet verleiden door het goedkoopste verzendtarief van een bepaalde koerier. Een fulfilmentcenter zal je steeds helpen met het kiezen van de juiste verzendmethode. We denken hierbij onder andere aan een tweede aanbieding, het gewicht, het land van bestemming en de waarde van het pakket.

Het uitbesteden van de logistiek brengt (schaal)voordelen met zich mee!

Een samenwerking met een fulfilmentpartner brengt niet alleen kosten met zich mee. Je kan profiteren van schaalvoordelen! Welke? Een fulfilmentpartner verwerkt orders van verschillende klanten. Er wordt dus veel verpakkingsmateriaal gebruikt in het magazijn vaan een fulfilmentpartner. Een fulfilmentcenter zal dus grote bestellingen plaatsen bij de leveranciers van verpakkingsmaterialen waardoor ze een betere aankoopprijs kunnen onderhandelen. Naast de schaalvoordelen kan je profiteren van de kennis van een fulfilmentcenter. De picking, packing en verzending wordt uitgevoerd door echte specialisten.

Webship!

Logo Webship

Ben je ervan overtuigd dat het uitbesteden van de logistiek jouw onderneming naar een hoger niveau kan tillen? Contacteer dan Webship! Webship is een fulfilmentcenter dat jouw logistiekbekommernissen overneemt. Hierdoor kan je als zaakvoerder de focus leggen op de uitbouw van de webshop, het ontwikkelen van nieuwe producten en het lanceren van marketingcampagnes. Trouwens, een fulfilmentcenter zoals Webship kan nog andere taken van je overnemen zoals retourbehandeling, product sealing en productfotografie. Handig toch? Via onze kostprijscalculator kan je een snelle simulatie maken van jouw all-in fulfilmentprijs.

Kan je mogelijks ook interesseren