WebShip e-Fulfilment België

Live chat

Wat is de cut-off tijd?

Fast delivery and shipping concept, 3D rendering

Wie een webshop beheert, pakketten maakt en/of samenwerkt met een verzendpartner heeft ongetwijfeld al de term ‘cut-off time’ gehoord maar wat is het? De cut-off tijd is het uiterste tijdstip waarop een consument een bestelling kan plaatsen op jouw webshop om de volgende werkdag zijn bestelling te ontvangen. Het is bewezen dat een late cut-off tijd de omzet verhoogt want consumenten zijn steeds veeleisender. Ze willen steeds later hun bestelling plaatsen maar ook steeds sneller hun bestelling ontvangen. Voor kleinere webshops is de cut-off tijd een item waarover gestruikeld wordt.

Maak afspraken met de verzendpartners!

Als je over een webshop beschikt, dan heb je ongetwijfeld een of meerdere verzendpartners zoals bpost. Hoe geraken jouw pakketten anders bij de consument? Om jouw webshop te professionaliseren moet je goede afspraken maken met jouw verzendpartner. Spreek onder andere een vast afhaaltijdstip af. Dit zorgt ervoor dat jij een bepaalde cut-off tijd kan meegeven aan jouw klanten. Je leest het op elke webshop: ‘voor x-uur besteld, morgen in huis!’. Als je dergelijke beloftes niet kan nakomen omdat jouw verzendpartner op onregelmatige tijdstippen langskomt, dan leidt dat tot negatieve recensies.

Cut-off tijd en e-fulfilment

De evolutie van pakketbezorging

Als eigenaar van een webshop wil je jouw klanten zo snel mogelijk bedienen. Daarbij is het op tijd leveren van pakketjes ontzettend belangrijk. Als je zelf het logistieke proces verzorgt, bestaat de kans dat jouw klant enkele dagen moet wachten op zijn of haar bestelling omdat je niet gespecialiseerd bent in de logistieke kant van het webshopverhaal. In de hedendaagse maatschappij komt dit onprofessioneel over terwijl het aantrekken en behouden van klanten niet eenvoudig is. Een uitgestelde afhaling kan je dus missen als kiespijn.

Voor kleine webwinkels is het bijzonder moeilijk om een late cut-off tijd aan te bieden aangezien je afhankelijk bent van het postkantoor of nog niet voldoende pakketten verzend om de verzendpartner om 22u30 te laten langskomen.

Een samenwerking met een e-fulfilmentpartner kan deze problemen verhelpen. Een e-fulfilmentpartner is gespecialiseerd in het picken, packen en verzenden van pakketten. Elk fulfilmentbedrijf draagt het respecteren van de cut-off tijd hoog in het vaandel. Wil je levering binnen de 24u garanderen? Dan klop je best even aan bij een e-fulfilmentpartner. Op deze manier haal je een stukje vakmanschap in huis.

Cut-off tijd en Webship

Uiteraard werkt Webship met een cut-off tijd en die is momenteel vastgelegd op 16u30. Wij garanderen dat elk order dat geplaatst is voor 16u30 de volgende werkdag geleverd wordt bij de klant. In de toekomst zal de cut-off tijd opgetrokken worden waardoor wij webshops nog beter kunnen helpen.

Hulp nodig?

blue

Kan je de cut-off tijden niet garanderen en denk je hierdoor omzet te mislopen? Aarzel dan niet en neem contact op met Webship. Wij staan in voor het voorraadbeheer, picking, packing en verzending. Webship zorgt ervoor dat jij je geen zorgen hoeft te maken over het logistieke proces en de levering van jouw pakketten.

Tip: gebruik onze prijscalculator om een eerste zicht te krijgen op jouw all-in fulfilmentprijs.