WebShip e-Fulfilment België

Live chat

OOOT: One Order, One Tree

Duurzaam ondernemen wordt steeds hoger in het vaandel gedragen. Ook bij Webship spenderen we veel aandacht aan duurzaamheid en onze manier van ondernemen. Zo werken we met biologisch afbreekbare dozen en vulmateriaal. Een fulfilmentcenter verwerkt dagelijks veel e-commerce orders waardoor er veel CO2 uitstoot is tijdens het transport. Een factor de we minder in de hand hebben en waarvan we afhankelijk zijn van onze verzendpartners. Toch vinden we het belangrijk om ook hier aandacht aan te besteden. We kunnen geen rechtstreekse invloed uitoefenen op de materiaalkeuze van onze verzendpartners waardoor we op zoek moesten gaan naar alternatieven. Er zijn tal initiatieven die je als onderneming kan steunen om jouw ecologische voetafdruk te verminderen. Wij kwamen uit bij project OOOT of One Order, One Tree!

Wat is OOOT?

Je mag de naam van het project vrij letterlijk nemen. Voor elk order dat we versturen voor een participerende fulfilmentklant, planten we een boom. OOOT is onderdeel van het project ‘The forest garden solution’ van de Amerikaanse NGO ‘Trees for the Future’. Dit project bestaat uit maar dan enkel en alleen bomen aanplanten. Het idee bestaat eruit om armoede uit de wereld te helpen door middel van het aanplanten van bomen in ontwikkelingslanden.

Met een vier jaar durende training krijgen lokale landbouwers kennis over bos-, bodem- en natuurbeheer. Door de aanplantingsstrategie worden akkers opnieuw vruchtbaar en oogsten rendabel. Het project zorgt dus niet enkel voor een wereldwijde CO2 reductie maar ook voor een lokale boost van de economie met als ultieme doel ervoor te zorgen dat de boeren een eerlijke verloning krijgen voor hun oogst en de akkers decennia lang vruchtbaar blijven.

Waarom ondersteunt Webship het project?

Onze missie is heel eenvoudig en zo klaar als een klontje: voor elk verstuurd order willen wij één boom aanplanten. Op die manier willen we ons steentje bijdragen tot een betere planeet, zowel voor mens, dier als milieu. Het versturen van een order, zeker de zogenaamde ‘last mile’ heeft een grote impact op onze Aarde. Denk maar aan zaken zoals het verpakkings- en beschermingsmateriaal en de CO2 uitstoot bij transport. Aangezien Webship als fulfilmentcenter mee verantwoordelijk is voor impact, gingen wij op zoek naar een manier om dit te compenseren. Als snel kwamen wij uit bij project OOOT. Door het aanplanten van nieuwe bomen kunnen we de wereldwijde CO2 uitstoot fel verminderen maar ook mensenlevens veranderen.

OOOT

Voor wie is OOOT?

Project ‘OOOT’ is er in eerste plaats voor webwinkels die hun CO2 voetafdruk drastisch willen doen dalen, maar vooral voor partners die mee willen bouwen aan een betere planeet en een betere toekomst voor diegene die dat het meest nodig hebben. Als we de krachten bundelen kunnen we elk met een kleine bijdrage, samen een groot verschil maken voor heel zowel moeder Aarde als mensen in nood. Symbolisch is het natuurlijk heel mooi om voor elk verstuurd order één boom te kunnen aanplanten maar het gaat verder dan enkel die symboliek.

Kan ik mijn webshop ook inschrijven voor het project?

Deelnemen aan dergelijk project kan jouw ecologische voetafdruk verminderen. We denken hierbij niet aan een eenmalige steun aan een goed doel maar wel aan een lange termijn visie en een manier van denken/handelen. Je kan deze mindset doorgeven aan jouw klanten én het werkt ook in de omgekeerde richting. Dit project kan voor jouw klanten een trigger zijn om iets aan te kopen op jouw webshop. Deelnemen uit uiteraard mogelijk én het volgende krijg je in ruil! Evenveel bomen geplant als orders verwerkt

  • Vermelding op onze OOOT-website
  • Eigen partnerpagina zoals bvb Drone Kopen
  • Op elk order (van elke deelnemende klant) komt een sticker met verwijzing naar project ‘OOOT’ met link naar de algemene partner overzichtspagina. Partners worden daar in random volgorde weergegeven.
  • We voorzien een label welke je kan gebruiken in je communicatie (website, social, print, etc.) die linkt naar jullie eigen partnerpagina

Interesse? Neem dan contact op via hallo@webship.be en we bekijken samen hoe we jouw webshop kunnen koppelen aan project OOOT. Samen gaan we voor een betere wereld!

Kan je mogelijks ook interesseren