WebShip e-Fulfilment België

Live chat

Klant in de kijker: Creafoam

Creafoam

Creafoam werd opgericht door Hans Vanquathem in 2011. Hans was al jarenlang actief in de carnavalswereld. Hierbij ging hij steeds op zoek naar vernieuwing. In zijn zoektocht kwam hans in aanraking met foam. Wat begon als een leuke bezigheid groeide in korte tijd uit tot een begrip in de carnavalswereld.

Ondertussen is Creafoam uitgegroeid tot de meeste complete foamspeciaalzaak van België. Vandaag de dag beschikt Creafoam over het grootste assortiment foam en afwerkingsmaterialen onder één dak. Toch blijft Hans trouw aan zijn roots, namelijk foamcreaties maken. Het Creafoam-team werkt dagelijks met de producten die het aan zijn klanten aanbiedt. Elke dag opnieuw worden er  nieuwe creaties gemaakt. De expertise binnen Creafoam is dan ook van een ongezien hoog niveau!

Waarom voor een fulfilmentpartner?

Het klaarmaken en verpakken van pakketten vergt heel veel tijd omdat Creafoam heel specifieke producten aanbiedt. De producten zijn seizoensgebonden waardoor het geen gemakkelijke opgave is om voor een fulltime arbeider te kiezen. Om deze reden zette Creafoam de stap naar fulfilment. Webship voorziet het picken en packen zowel in het hoogseizoen als in het laagseizoen waardoor Creafoam geen extra arbeidskrachten moet inzetten, ondanks slechts een deel van de totale voorraad bij Webship is gestockeerd.

Creafoam vraagt maatwerk, Webship levert maatwerk!

Waarom viel het oog van zaakvoerder Hans Vanquathem uiteindelijk op Webship? De producten die Creafoam aanbiedt, kunnen niet allemaal opgeslagen worden via de standaardvoorzieningen zoals bakjes, legplanken of palletplaatsen. Hans moest dus op zoek naar een fulfilmentpartner die een oplossing op maat kon aanbieden. Zo gezegd zo gedaan dachten we bij Webship! Wij ontwikkelden een opslagmogelijkheid op maat, zowel voor de volledige foamrollen als voor de foamrollen waarvan we een deel afsnijden.

Afsnijden?

Klopt! Wij verzenden niet enkel afgewerkte of reeds verpakte producten. In deze specifieke situatie kunnen klanten foam bestellen met een lengte naar keuze (breedte is vastgesteld op 100cm). Onze medewerkers gaan vervolgens de foam uitsnijden volgens de behoefte van de klant.

Welke voordelen brengt Webship met zich mee?

Creafoam dient zich geen zorgen te maken over het picken, packen en verzenden van de goederen, ondanks de specifieke producten. De verzendkosten van afwijkende producten kunnen oplopen. Door te kiezen voor Webship kan Creafoam profiteren van schaalvoordelen waardoor de verzendkosten gedrukt kunnen worden.

Webship beschikt over een eigen digitaal marketingbureau (Digital Natives). Hans vindt het een enorm voordeel dat hij ons kan contacteren wanneer er een probleem is met de website. Wij kunnen deze problemen onmiddellijke verhelpen. Verder staan wij Hans bij met enkele digitale marketingactiviteiten. Kortom, Webship is een partner die niet enkel de logistiek voor zijn rekening neemt.

Kan je mogelijks ook interesseren