WebShip e-Fulfilment België

Live chat

Welke kosten zijn verbonden aan fulfilment?

Pakketten maken

Wie over een webshop beschikt en zelf instaat voor de verpakking en verzending van pakketjes, zal daar vroeg of laat eens gronding over nadenken. Voorraadbeheer en het logistieke proces nemen enorm veel tijd in beslag. Veel webshopeigenaars denken dat het uitbesteden van het voorraadbeheer en de logistiek een kost is zonder daarbij rekening te houden met de tijd die ze zelf investeren in het proces. Fulfilment is een logische stap in de ontwikkeling van jouw webshop! Een samenwerking met een fulfilmentpartner levert heel wat voordelen op.

Profiteer van voordelen dankzij fulfilment!

Als je kiest voor een fulfilmentpartner, kan je profiteren van schaalvoordelen op verzendtarieven, dozen, verpakkingsmateriaal, etc. Je haalt eveneens een stukje expertise in huis want de eigenaar van een webshop is ongetwijfeld niet gespecialiseerd in voorraadbeheer en logistiek. Een fulfilmentpartner daarentegen is net gespecialiseerd in deze materie waardoor de webshop kwaliteitsvoller wordt. Het grootste voordeel is misschien wel dat jij enorm veel tijd krijgt om te investeren in de uitbouw van de webshop in plaats van het maken van pakketten of het controleren van jouw voorraad.

Aan welke kosten moet ik denken bij fulfilment?

De kosten verbonden aan het uitbesteden van de logistiek kan je verdelen in 3 grote categorieën: voorraadbeheer, picking en packing, verzending. Hieronder bespreken wij de kostenposten in detail zodat je een transparante blik krijgt op de werkelijke kosten!

Voorraadbeheer

De kostprijs van het voorraadbeheer is afhankelijk van verschillende factoren. De kostprijs zal berekent worden op basis van het aantal kubieke meter. Je dient echter rekening te houden met het opslagtype. Worden jouw producten gestockeerd op een pallet, legplank of vulbakje? Elke fulfilmentpartner heeft zijn eigen tarieven per opslagtype.

In bepaalde situaties dient er een meerprijs aangerekend te worden. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan de opslag van BIO producten of levensmiddelen.

Picking en packing

Pick & Pack

De picking en packing gebeurt bij de meeste fulfilmentpartners via een vaste formule. Je moet rekenen op een vaste opstartkost, een kost per orderlijn en een kost per gepickt item. Na de picking moeten de goederen verpakt worden. Aangezien wij transparant werken, worden de prijzen van de verpakkingsmaterialen onmiddellijk aangeleverd. Op deze manier kan je de prijs van een pakket nauwkeuriger berekenen. Je profiteert hierbij ongetwijfeld van de schaalvoordelen van de fulfilmentpartner.

Verzending

Uiteraard zal de fulfilmentpartner ook de verzending voor zijn rekening nemen. Welke verzendkosten dit met zich meebrengt hangt af van de gewenste verzendpartner, zoals bpost of DPD. Wanneer jij geen voorkeur opgeeft, zal de fulfilmentpartner de best mogelijk optie bepalen per pakket. De kosten verschillen niet alleen per verzendpartner maar ook per verzendoptie.

Laat je niet misleiden door het goedkoopste verzendtarief van een welbepaalde verzendpartner. Wij hanteren altijd een verzending die geldig is tot 30kg, inclusief thuislevering, verplichte handtekening, verzekering en tweede aanbieding! Deze verzending heeft een hogere kostprijs dan een zending die geleverd wordt in een postpunt zonder handtekening of verzekering. Webship geeft dus niet de goedkoopste optie maar de meest voor de hand liggende optie in functie van de klant!

Hou het land van bestemming in gedachten. Aangezien de verzendkosten verschillen per land, is het belangrijk dat je een zicht hebt op het volume dat naar het buitenland wordt verstuurd. Analyseer jouw data zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

Wat vaststaat is dat jij kan profiteren van de volumecontracten die een fulfilmentpartner zoals Webship afsluit bij een verzendpartner. Dankzij de volumecontracten wordt de prijs per pakketje gedrukt! Een niet te onderschatten voordeel.

Bereken jouw kostprijs per pakket (inclusief voorraadbeheer)

Logo Webship

Webship heeft een calculator ontwikkeld die het volledige kostenplaatje weergeeft. Wil je weten wat je betaald bij Webship, aarzel dan niet om de calculator te gebruiken en jouw specifieke situatie te beoordelen. De calculator zal het voorraadbeheer verrekenen in de kostprijs per order. Hiervoor worden de kosten van het voorraadbeheer verdeelt over de orders op basis van het aantal verwachte orders per maand.

Heb je nog vragen over de samenstelling van de kostprijs van fulfilment of wil je een offerte ontvangen? Contacteer Webship via hallo@webship.be.

Kan je mogelijks ook interesseren