WebShip e-Fulfilment België

Live chat

Hoe verwerk ik meer bestellingen?

Het verwerken van bestellingen in een magazijn kan een tijdrovende taak zijn. Het is belangrijk om een systematische aanpak te hebben, zodat het proces efficiënt verloopt. Er zijn een aantal stappen die je kan nemen om meer bestellingen in een magazijn te verwerken. Hieronder overlopen we enkele van de belangrijke stappen.

WMS-systeem

De eerste stap is om het magazijn goed te organiseren. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is en dat alle producten goed georganiseerd zijn, zodat het makkelijk is om de bestellingen te vinden en te verwerken. Maak ook gebruik van een magazijnmanagementsysteem of WMS om het proces te vereenvoudigen. Zo’n systeem zorgt ervoor dat je producten aan een locatie kan koppelen zodat je producten vliegensvlug kan terugvinden in het magazijn. Een voorraadbeheersysteem zoals Webship Online zal je doorheen het volledige proces bijstaan.

Controleer de bestellingen

De tweede stap is om de bestellingen te controleren. Controleer de bestellingen op juistheid, en zorg ervoor dat alles wat je verzendt aan de klant in perfecte staat is. Controleer ook of alle benodigde documenten aanwezig zijn, zoals facturen, pakbonnen, verzendetiketten en andere benodigde documenten. Deze stap zorgt er niet onmiddellijk voor dat je meer bestellingen kan verwerken, maar zal er wel voor zorgen dat je minder retours en/of klantvragen krijgt. Hierdoor verlies je dus minder tijd aan retourbehandeling en/of het verwerken van klantvragen waardoor je uiteindelijk meer tijd hebt om verkooporders te verwerken.

Bestellingen versturen

De volgende stap is om de bestellingen te verzenden. Kies de juiste verzendmethode, afhankelijk van de bestemming. Het kiezen van de juiste verzendmethode is afhankelijk van verschillende factoren zoals prijs, verzekering, ophaalmoment en levermoment. Biedt je verschillende opties aan? Neem dan de tijd om al deze opties tot in detail te leren kennen zodat je weet wanneer je welke verzendmethode moet hanteren. Zorg ook dat je alle benodigde documenten bij de hand hebt, zodat de klant de bestelling snel kan ontvangen. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan douanedocumenten voor zendingen buiten de EU.

Bestellingen

Controleer de voorraad

Na het verzenden van de bestellingen is het belangrijk om de voorraad in het magazijn bij te houden. Je moet steeds voldoende voorraad hebben om nieuwe bestellingen aan te nemen. Zorg er ook voor dat je het magazijn regelmatig opruimt en doe de nodige stocktellingen. Een voorraadbeheersysteem zoals Webship Online toont jou, dankzij verschillende rapporten, welke producten niet bewegen. Dankzij die rapporten kan je dus de nodige kennis vergaren over de populariteit van producten. Zijn er producten die niet bewegen? Aarzel dan niet om een stockverkoop te houden zodat je de slapende voorraad kan omzetten in geld.

Conclusie

Dit waren slechts enkele stappen die ervoor kunnen zorgen dat je meer verkooporders kan verwerken. Het verwerken van bestellingen in een magazijn is een tijdrovende taak. Door een goed georganiseerd magazijn te hebben en goed op de voorraad te letten, kan je meer bestellingen tegelijk verwerken. Vergeet ook niet om de herkomst van de verkooporders te controleren, de juiste verzendmethode te kiezen en bij te houden wat er in het magazijn aanwezig is. Door deze stappen te volgen, kan je het proces van het verwerken van bestellingen in een magazijn efficiënter maken.

Wil je geen energie verspillen aan het optimaliseren van het magazijn maar wil je toch meer bestellingen verwerken? Dan kan e-Fulfilment de oplossing bieden. Een e-Fulfilmentcenter zoals Webship neemt jouw logistieke taken over en zorgt ervoor dat jij veel meer bestellingen per dag kan verwerken tegen concurrentiele prijzen vanwege de schaalvoordelen. Interesse? Aarzel dan niet om onze online kostprijscalculator te gebruiken of om onze te contacteren via hallo@webship.be.

Logo Webship

Kan je mogelijks ook interesseren