WebShip e-Fulfilment België

Live chat

Drones gebruiken in je magazijn

Elke bedrijfsleider krijgt te maken met het jaarlijkse fenomeen ‘de inventaris’. Een karwei die jouw werknemers liever niet uitvoeren want de inventaris is heel arbeidsintensief. Ook wij bij Webship vinden dit niet de leukste periode van het jaar. In grote magazijnen wordt dit proces bemoeilijkt door palletstellingen die moeilijk bereikbaar zijn. Bestaat er dan geen enkele mogelijkheid om de inventaris efficiënter te laten verlopen? Een onderzoeksteam van MIT vond van wel en ontwikkelde een drone die de inventarisatie voor zijn rekening neemt.

Hoe kan een drone de inventaris doen?

De drone van MIT beschikt over een ingebouwde RFID-scanner. Uiteraard moet je jouw producten dus voorzien van RFID-tags. De scanner verzendt de productcodes naar de ontvanger. Moet je dan helemaal geen scanners meer gebruiken? Jawel! Het ingebouwde systeem is een doorgeefluik. Er moet dus een originele scanner in het magazijn aanwezig zijn om de informatie van de ingebouwde RFID-scanner door te sturen naar de ontvanger. Het innovatieve systeem wordt Rfly genoemd. Het werkt een beetje zoals Wi-Fi!

Een compacte drone

MIT heeft een compacte drone ontwikkeld want in een magazijn omgeving is er vaak niet veel plaats om te manoeuvreren. Omdat de drone zo klein is, kan het toestel veel dichter bij de producten komen. Waarom kan de drone op die manier gemaakt worden? Aangezien de zware RFID-scanner niet op de drone is gemonteerd, kan de drone compacter gebouwd worden. De ultieme doelstelling is om deze drone automatisch een vooraf bepaalde route te laten vliegen. Op deze manier kan je de voorraad continu up-to-date houden zonder daar veel energie in te steken. Uiteraard brengt dit de nodige kosten met zich mee.

Minder arbeidsongevallen dankzij drones!

Heb je er trouwens al eens aan gedacht dat het gebruik van drones tijdens de inventaris de arbeidsongevallen doet verminderen? Je moet namelijk geen rare toestanden meer uithalen om dat ene item waar je net niet bij kan alsnog te kunnen lezen en/of tellen. Stel je maar eens voor dat jouw werknemer van een stelling tuimelt met alle gevolgen vandoen terwijl een drone dit kon voorkomen.

Wist je dat drones ook jouw beveiligingsassistent kunnen zijn?

Kan je een drone nog voor andere doeleinden gebruiken? Uiteraard! Een drone kan de perfecte partner zijn voor het bewaken van een industrieterrein of opslagplaats. Een bedrijf met een grote opslagplaats beschikt hoogstwaarschijnlijk over vaste camera’s. Die camera’s worden continu bestudeerd door beveiligingsmedewerkers. Wanneer er een incident plaatsvindt, gaat de beveiligingsmedewerker ter plaatse een kijkje nemen. De afstand die daarbij te overbruggen valt, is niet te onderschatten. Wanneer de inbreker iets opmerkt en probeert te vluchten terwijl de beveiligingsmedewerker nog niet ter plaatse is, kan de drone de inbreker volgen.

Drone in magazijn

Kan je mogelijks ook interesseren