WebShip e-Fulfilment België

Live chat

België is een toplocatie voor jouw logistiek!

Er zijn tal van beslissingsfactoren die je keuze bepalen in het al dan niet uitbesteden van de logistiek. Heel veel beslissingsfactoren focussen op je eigen werking. Toch zijn er nog andere factoren waarmee je rekening moet houden. We denken hierbij bijvoorbeeld aan de locatie, zeker wanneer je veel internationale zendingen moeten ontvangen en versturen. Als je jouw logistiek uitbesteed, moet je nadenken over een strategische locatie. Deze factor zal een belangrijke rol vertolken in het kiezen van die meest gunstige logistieke partner.

Waarom is de locatie van jouw logistiek zo belangrijk?

De locatie van je logistieke uitvalsbasis is bijzonder belangrijk om verschillende redenen. Uiteraard wil je leveringen zo snel mogelijk ontvangen en verkooporders orders zo snel mogelijk op hun bestemming brengen. Daartegenover staat dat je zo weinig mogelijk wil betalen voor leveringen en verzendingen. De verschillen in verzendprijzen kunnen sterk verschillen van land tot land. Ga daarom op zoek naar een centrale locatie. Ook de taal speelt een belangrijke rol want je wil toch vlot kunnen communiceren met een logistieke partner. Niets is zo verveld als een miscommunicatie omwille van een taalprobleem. Dit kost je enkel maar tijd en energie.

Logistiek

Over welke troeven beschikt België

We mogen van geluk spreken want België is een echte toplocatie op vlak van logistiek. Zowel Europees als mondiaal beschikt België over verschillende troeven. We lijsten ze even op:

  • Logistiek zit in ons DNA (kennis en vakmanschap)
  • Centrale ligging in Europa (op minder dan 300km van Parijs, Londen, Amsterdam en Frankfurt)
  • Centrale ligging in de wereld
  • Een zeer sterke ontsluiting via weg, spoor, water en lucht
  • Steeds meer innovaties in de logistieke sector
Logistiek

Hoe zoek ik een partner voor mijn logistiek in België

We weten nu waarom België een uitstekende uitvalsbasis kan zijn voor jouw logistiek. Maar welke regio in België kies je het best? Er zijn in het verleden studies gemaakt omtrent de beste logistieke regio in ons land. Echter, België is niet groot en in ons ogen heeft de regio niet veel invloed op het resultaat. Dankzij ons uitstekende wegennet, worden pakketten razendsnel van de ene bestemming naar de ander gebracht. In België dien je op zoek te gaan naar een partner die het best bij jouw werkzaamheden past. We denken hierbij bijvoorbeeld aan de opslagmogelijkheden, constructies op maat, voorraadbeheersysteem, de service, cut-off time, samenwerkingen met koeriers, extra diensten, enzoverder.

Webship heeft dus een toplocatie!

Logo Webship

We kunnen concluderen dat België een absolute toplocatie heeft wat betreft logistiek. Ben jij op zoek naar een logistieke partner in België? Contacteer dan Webship via hallo@webship.be. Webship is een fulfilmentcenter in Vichte, op een boogscheut van de oprit van de E17 in Deerlijk. De E17 verbindt Antwerpen met Gent, Kortijk en Lille (Frankrijk). Kortom een ideale locatie om goederen op te slaan en te versturen. Je kan alvast jouw all-in fulfilmentprijs berekenen via onze online kostprijscalculator.

Kan je mogelijks ook interesseren