WebShip e-Fulfilment België

Live chat

Waarom zou je de logistiek van jouw webshop uitbesteden?

Veel webshops botsen vroeg of laat op logistieke problemen. De logistieke problemen zorgen er vaak voor dat de groei van de webshop stevig wordt afgeremd. Dat is uiteraard niet de bedoeling. De kunst is om de logistiek in te zetten als een verkooptroef. We kunnen de voordelen die een professionele benadering van de logistiek te bieden heeft niet genoeg herhalen. Zo zal je minder klachten krijgen wegens vertragingen of verkeerd geleverde producten. Consumenten die tevreden zijn over de levering, gaan ook sneller een herhalingsaankopen uitvoeren. Hoe kan je dan jouw verzendproces professionaliseren? Je kan bijvoorbeeld de logistiek van de webshop uitbesteden. Vele ondernemers twijfelen over het al dan niet uitbesteden van de logistiek. Wij geven je alvast enkele redenen om voor e-fulfilment te kiezen.

Logistiek uitbesteden

Het uitbesteden van de logistiek bespaart tijd en energie

Een van de belangrijkste redenen om de logistiek uit te besteden is uiteraard de tijdswinst die je ermee kan boeken. Zelf wanneer je over een beperkt aantal verkooporders beschikt kan het logistieke proces al veel tijd in beslag nemen. Je moet een kwaliteitscontrole uitvoeren, de producten op voorraadnemen, je moet de producten die je moet verzenden zoeken in de opslagruimte, de bestellingen verpakken en je moet de pakketjes van een verzendlabel voorzien. Dat vergt de nodige tijd en energie! Daarbij komt nog eens de dagelijkse stress om de pakketjes op tijd binnen te brengen in een postkantoor.

Kies je voor een fulfilmentcenter zoals Webship, dan hou je als webshopeigenaar meer tijd over voor de leukere aspecten van het ondernemen. Je legt de logistiek van de webshop in de handen van echte professionals terwijl je jezelf kan focussen op het ontwikkelen van de webshop en het uitwerken van een marketingplan. Vele ondernemers denken dat wanneer ze de logistiek zelf beheren, er geen kosten aan verbonden zijn. Een foute gedachte want ook jouw eigen werkuren zijn duur!

Vakantie of ziekte? De logistiek van een fulfilmentcenter draait altijd op volle toeren

Als hardwerkende zelfstandige ondernemer heb je uiteraard ook recht op vakantie! Als je een webshop beheert, dan zou dat willen zeggen dat wanneer jij een weekje op verlof bent, er ook een week geen verkooporders worden uitgeleverd. Een situatie die je absoluut moet zien te vermijden. Ook hier biedt fulfilment de oplossing. Terwijl jij geniet van de zon, verzorgt het fulfilmentcenter de logistiek van jouw webshop. Op deze manier kan je jouw verkooporders op tijd blijven uitleveren, ondanks dat je met vakantie bent.

Hetzelfde geldt uiteraard voor ziekte. Vele zelfstandige ondernemers proberen te werken terwijl ze ziek zijn. Hiervoor betalen ze vroeg of laat een prijs. Een fulfilmentcenter zorgt er voor dat jouw verkooporders verwerkt worden terwijl jij uitziekt.

Vakantie & fulfilmentpartner

Je moet niet investeren in een eigen opslagruimte

Als de verkooporders van jouw webshop toenemen, dan zal je ook moeten investeren in voorraad. Wanneer de voorraad toeneemt, steekt er al snel een ander probleem de kop op: opslagcapaciteit. Het voorraadbeheer van vele startende webshops wordt gevoerd vanuit de garage. Wil je meer producten opslaan, dan moet je uitkijken naar een extern magazijn. Een magazijn kopen is vaak uitgesloten omdat de investering te groot is. Je kan steeds een magazijn huren maar dan huur je een volledig magazijn. Waarom zou je een volledig magazijn huren als je slechts een deel ervan gebruikt?

Als je opteert om de logistiek uit te besteden aan een fulfilmentcenter zal je slechts de opslagruimte betalen die je maandelijks daadwerkelijk inneemt. Kortom, de maandelijkse kosten op de voorraad op te slaan bij een fulfilmentcenter zullen lager zijn dan de kosten van het huren van een magazijn. Sommige producten beschikken over buitengewone afmetingen waardoor jij als leek moeilijkheden ondervindt om de producten zorgvuldig op te slaan. Een fulfilmentcenter biedt oplossingen op maat waaraan jij zelf nog niet gedacht had. Kortom, enkel maar voordelen!

Trouwens een extern magazijn moet ook beheerd worden. Het extern magazijn vergt dus veel aandacht. Je moet extra mankracht voorzien of zelf veel tijd doorbrengen in het externe magazijn. Tijd die je ongetwijfeld veel beter kan benutten!

De kosten om jouw logistiek uit te besteden zijn in verhouding beperkt

Als ondernemer ben je uiteraard bezig met de financiële kant van de webshop. De meeste ondernemers denken nog steeds dat er veel kosten verbonden zijn aan het uitbesteden van de logistiek maar het tegendeel is waar. Uiteraard zijn er kosten verbonden aan het uitbesteden van de logistiek maar deze kosten zou je zelf ook maken. Je zal zelfs minder betalen bij een fulfilmentcenter voor een verzendlabel of verpakkingsmaterialen. Waarom? Omdat het fulfilmentcenter betere prijzen kan onderhandelen bij koeriers en toeleveranciers van verpakkingsmaterialen. Uiteraard zal je de werkuren betalen die nodig zijn om jouw orders te verwerken.

Wat zijn de kosten een fulfilmentcenter dan precies? Er zijn 3 kostenposten:

  • Opslag van goederen op basis van gebruikte plaatsen in het magazijn
  • Picking en packing volgens contractueel vastgelegde formule
  • Shipping volgens contract dat fulfilmentcenter heeft afgesloten met de verschillende koeriers.

Het uitbesteden van de logistiek biedt jouw klanten een snellere service

Consumenten hebben tegenwoordig torenhoge verwachtingen van webshops. Als de consument een bestelling plaats, dan verwacht de consument een snelle levering, liefst de volgende de dag nog. Voor kleine webshop vormt dit een probleem aangezien de cut-off tijd ligt op bijvoorbeeld 14u. Dit betekent dat orders die voor 14u zijn besteld, dezelfde dag nog worden verwerkt. Een latere cut-off tijd is vaak niet mogelijk voor kleine webshops. Waarom? Omdat het verwerken van verkooporders de nodige tijd vraagt én je de openingsuren van postkantoren moet respecteren.

Als je beroep doet op een fulfilmentpartner dan kan je profiteren van een latere cut-off tijd aangezien het fulfilmentcenter over meer mankracht beschikt om de verkooporders te verwerken. Maar een fulfilmentcenter beschikt ook over een ophaling door verschillende koeriers. Dat betekent dat de koerierdienst langskomt bij het fulfilmentcenter op een afgesproken tijdstip om de pakketjes op te halen. Welk tijdstip? Dat is voor elk fulfilmentcenter anders! Maar ook bij Webshop werken we aan een steeds latere cut-off tijd zodat bestellingen die ‘s avonds binnenkomen, alsnog de volgende dag bij de consument aankomen. Op deze manier beschik je over een concurrentieel voordeel.

Goedkoop verzenden

Profiteer van de extra diensten die een fulfilmentcenter te bieden heeft

Een fulfilmentcenter zoals Webship heeft meer te bieden dan louter en alleen de logistieke kant van het verhaal. We voorzien ook tal van andere diensten om jou te ontlasten. We denk hierbij aan diensten zoals webshopontwikkeling (development), productfotografie, first-line klantenservice, producten sealen, productafmetingen en een WMS-systeem. Interessante diensten om jouw webshop verder te laten groeien. We pikken er bijvoorbeeld de dienst first-line klantenservice uit. Vele webshopeigenaars spenderen enorm veel tijd aan het beantwoorden van vragen over de status van een verkooporder. Vragen zoals ‘wanneer komt mijn pakket toe?’ of ‘is mijn bestelling al verwerkt?’ zijn veelvoorkomend. Het beantwoorden van deze vragen neemt meer tijd in beslag dan nodig terwijl deze vragen bijzonder snel kunnen beantwoord worden door het fulfilmentcenter. Ook het beantwoorden van bepaalde vragen omtrent productspecificaties kan je uitbesteden aan een fulfilmentcenter.

Wil jij jouw logistiek uitbesteden?

Heb je na het lezen van deze blog interesse om jouw logistiek uit te besteden aan een fulfilmentcenter? Aarzel dan niet en neem contact op met Webship via hallo@webshop.be zodat we samen de mogelijkheden kunnen bekijken. Je kan ook steeds gebruikmaken van onze online kostprijscalculator om jouw all-in fulfilmentprijs te berekenen.

Logo Webship

Kan je mogelijks ook interesseren