WebShip e-Fulfilment België

Live chat

Orde en netheid in een magazijn

Het magazijn is misschien wel de belangrijkste schakel in het logistieke proces. Het is een plaats waar ontzettend veel arbeid wordt geleverd door mens en machine. Hierdoor ontstaat er veel stof, afval, rommel, enzoverder. Echter, het magazijn is vaak een plaats waar orde en netheid niet op de eerste plaats komen. Toch loont het de moeite om eens grondig na te denken over de rol van orde en netheid in jouw magazijn.

Orde en netheid in een magazijn

De nadelen van een vuil en slordig magazijn

Ben je van mening dat orde en netheid in een magazijn niet belangrijk zijn? Dan proberen we dit alvast te weerleggen aan de hand van enkele nadelen van een vuil en slordig magazijn. Zowel voor medewerkers als consumenten heeft dit negatieve gevolgen. De productiviteit en motivatie van de magazijniers zal veel hoger zijn in een ordelijke en nette werkplaats.

De lage productiviteit of motivatie zal leiden tot inkomstenverlies aangezien je minder orders kan verwerken of er fouten gemaakt worden, bijvoorbeeld het versturen van verkeerde producten. Dergelijke zaken leiden tot ontevreden klanten want ze ontvangen het pakket met vertraging of ontvangen verkeerde producten. Een vies en vuil magazijn kan eveneens betekenen dat er stof of vocht aanwezig is. Stel je maar eens voor dat je een product verstuurd met een enorme stoflaag of vochtvlekken op de verpakking. Deze consumenten schrijven ongetwijfeld een negatieve recensie! Kortom, een onverzorgd magazijn brengt heel veel nadelen met zich mee.

Orde en netheid zorgt voor veiligheid!

Orde en netheid zorgen niet alleen voor een hogere productiviteit of motivatie maar het zorgt eveneens voor meer veiligheid. Het ziekteverzuim zal gevoelig dalen in een magazijn dat er spic en span bijligt. Beeld je maar eens in dat een werknemer ernstige verwondingen oploopt door uit te glijden over afval omdat er geen vuilbak aanwezig is in het magazijn. Als zaakvoerder moet de veiligheid van je medewerkers primeren. Orde en netheid is een belangrijke parameter om te bepalen of het magazijn al dan niet veilig is.

Orde en netheid in een magazijn

Hoe zorg je voor orde en netheid in een magazijn

Alles start met het aankopen van de juiste hulpmiddelen om de orde en netheid in het magazijn te garanderen. Een groot magazijn netjes houden met een kleine vuilbak is onmogelijk en werkt niet motiverend. Je dient goed te analyseren welke hulpmiddelen jouw magazijn vraagt. Twijfel dan ook niet om te investeren in degelijk materiaal. Hieronder vind je een voorbeeld van enkele veel voorkomende hulpmiddelen die zorgen voor een proper magazijn.

  • Borstel
  • Vuilblik
  • Vuilbak
  • Rolcontainer (sorteren)
  • Stofzuiger
  • Schoonmaakmachine
  • schoonmaakmiddelen
  • Ontsmettingsmiddel

Hulpmiddelen alleen volstaan niet! We merken te vaak op dat er verschillende hulpmiddelen aanwezig zijn in het magazijn maar dat deze niet gebruikt worden. Het is belangrijk dat je een schema uitwerkt. Via een eenvoudig schema kan je wekelijks één of meerdere medewerkers aanduiden die verantwoordelijk zijn voor de orde en netheid in het magazijn.

Webship

Logo Webship

Als fulfilmentpartner beschikt Webship uiteraard over een groot magazijn. We verzorgen de picking en packing van tal van webshops. Om het geheel overzichtelijk te houden, is het belangrijk om voldoende aandacht te schenken aan orde en netheid. Beeld je maar eens in dat we door een slordigheid een product van Webshop A verzenden naar een klant van Webshop B. Dat zou nefaste gevolgen hebben voor ons als fulfilmentpartner en voor het vertrouwen in de webshop. Wij streven dus continu naar een overzichtelijk en proper magazijn! We trekken voldoende tijd uit voor het reinigen en opruimen van het magazijn. Wil je weten hoe wij deze puzzel leggen? Contacteer ons dan via hallo@webship.be.

Kan je mogelijks ook interesseren