WebShip e-Fulfilment België

Live chat

Hoe kan jij jouw orderpicking automatiseren?

Als jij pakketten levert aan bedrijven of consumenten, ben je ongetwijfeld al in contact gekomen met klanten die ontevreden zijn over de levertijd. Klanten hebben een hekel aan vertraging en willen hun bestelling steeds sneller ontvangen. Alle schakels in de logistieke sector blijven evolueren en de orderpicking mag niet achterwege blijven want hoe sneller je orders pickt, hoe blijer de klanten zijn. Blije klanten resulteren in positieve reviews en terugkerende klanten. Werk jij nog met een simpele pickbon en orderpicker? Dan ben je toe aan vernieuwing. Er bestaan verschillende manieren om het picken van orders te versnellen. Wij lichten alvast enkele manieren toe!

Orderpicking

Slim voorraadbeheersysteem

Wil je jouw orders sneller picken, dan zal je merken dat er ontzettend veel mogelijkheden bestaan om innovaties te introduceren die het magazijn omtoveren in een technologisch hoogstandje. Allemaal heel erg interessant maar niet goedkoop waardoor veel oplossingen enkel geschikt zijn voor de grotere spelers op de markt. We beginnen bij de basis. Een modern en slim voorraadbeheersysteem kan je al een eind op weg helpen. Wij maken gebruik van het voorraadbeheersysteem Webship Online, een cloud applicatie die we zelf ontwikkelden.

Het systeem laat je toe om verschillende orders op een efficiënte manier te picken. Aan de hand van magazijnlocaties bepaalt het systeem de meest efficiënte picking-route doorheen het magazijn. Hierdoor werk je niet order per order af of wordt je niet van het kastjes naar de muur gestuurd. Het lijkt een kleine ingreep maar het voorraadbeheersysteem automatiseert de picking-route. Het systeem zorgt ervoor dat je minder fouten maakt en kilometers maalt waardoor je meer orders kan verwerken. Tevens is een voorraadbeheersysteem een betaalbare oplossing voor kmo’s.

Fulfilment

In deze context denken we minder aan een fulfilmentpartner maar het is misschien wel de meest efficiënte oplossing. Het automatiseren van het magazijn breng een kostenplaatje met zich mee waardoor webshops en kmo’s de stap naar automatisatie veelal niet zetten. Fulfilmentpartners specialiseren zich in de logistieke sector waardoor ze dagelijks in aanraking komen met de nieuwste mogelijkheden, technologieën en systemen. Je kan concluderen dat het uitbesteden van jouw logistiek resulteert in minder kopzorgen, meer tijd én in het gebruikmaken van de automatisaties van de fulfilmentpartner.

Overige orderpicking oplossingen

Uiteraard bestaan er ook duurdere oplossingen die de effectiviteit van het orderpicken boosten. Hieronder geven we een greep uit de verschillende mogelijkheden weer.

Orderpicking
  • Voice picking: dit is een methode waarbij spraakgestuurd orders gepickt worden. Via aan tablet en headset hoort de orderpicker instructies die met stem bevestigd dienen te worden. Op deze manier heeft de orderpicker zijn handen en ogen vrij.
  • Pick-to-light: pick-to-light is een interessante methode voor snellopende artikelen. Een LED-licht maakt duidelijk waar de orderpicker een item moet picken.
  • Barcode scanner: een barcode scanner is vaak de eerste stap op vlak van automatisatie. Koppel de barcode scanneer aan een WMS- of ERP-systeem en je zet alvast een grote stap vooruit op verschillende gebieden. Dankzij de barcode scanner kan je onder meer de foutenmarge gevoelig verlagen. Dit leidt tot meer tevreden klanten.

Hoe kan jij jouw orderpicking automatiseren?

Logo Webship

Wil jij jouw orderpicking automatiseren? Neem dan contact op met Webship. Wij bespreken de automatisatie mogelijkheden, fulfilment opportuniteiten en geven jou een gratis rondleiding in de cloud applicatie van Webship Online.

Kan je mogelijks ook interesseren