WebShip e-Fulfilment België

Live chat

5 alarmbellen die aangeven dat jij jouw logistiek moet uitbesteden

Ben jij op de e-commerce trein gesprongen? Dan is de kans groot dat jouw webshop stelselmatig groeit maar de concurrentie is moordend! Om te blijven groeien moeten al de facetten van het bedrijfsbeheer worden aangesproken. Gespecialiseerd zijn in alle facetten is nagenoeg onmogelijk. Wees slim en investeer in kennis en vakmanschap van buitenaf. Zo kan je jouw logistiek uitbesteden aan een fulfilmentpartner. Wij sommen hieronder enkele alarmbellen op die aangeven dat het tijd is om jouw logistiek uit te besteden indien je continue groei wil blijven realiseren.

Carton boxes on computer as online shopping logistics concept

Marketingactiviteiten zijn herleid tot een minimum wegens tijdsgebrek

Veel webshopeigenaars starten de webshop als bijberoep. Hierdoor ben je automatisch beperkt in tijd. Wie een webshop start en denkt dat het beheren van een webshop enkel en alleen het vinden van de juiste marketingformule is, komt bedrogen uit. Al jouw orders moeten gepickt, verpakt en verzonden worden! Een proces dat al snel het grootste deel van jouw tijd in beslag zal nemen. Als de webshop groeit, zal je meer pakketten verzenden. Van zodra het verzenden van pakketten ervoor zorgt dat je geen tijd meer hebt voor marketingactiviteiten, moet je op zoek gaan naar een oplossing in de vorm van een fulfilmentpartner. Hierdoor wordt de tijdrovendste activiteit uit handen gegeven terwijl je wint aan professionaliteit. Een keuze met het oog op de toekomst want je beschikt nu opnieuw over voldoende tijd om te investeren in de groei van de webshop zonder dat je geremd wordt door het maximum aantal te verwerken orders.

De infrastructuur belemmert de groei

logistiek

Het beheren van een webshop is complexer dan het aankopen van een bureau en computer! Als je producten online verkoopt, dan moet jij die producten ook verzenden. Dit betekent dat je die producten op voorraad moet hebben. Als je webshop groeit, zal het aantal aangeboden producten toenemen en het voorraadvolume groeien. Na verloop van tijd kan je de voorraad uiteraard niet meer opslaan in jouw garage, tuinhuis of berging. Door een samenwerking aan te gaan met een fulfilmentpartner, kan je gebruik maken van hun magazijn om jouw voorraad te stockeren. Op deze manier hoef jij jezelf op geen enkel moment zorgen te maken over plaatsgebrek!

Het ordervolume schommelt sterk

Als webshopeigenaar maak je gebruik van piekmomenten zoals Black Friday, Kerstmis, etc. om de verkoop te stimuleren. Naast de piekmomenten zijn er ook kalme periodes terwijl de vaste kosten, zoals de huur van een magazijn en personeelskosten blijven doorlopen. Als je opteert voor een fulfilmentpartner ga je deze vaste kosten variabel maken en krijg je een beter zicht op de werkelijke kosten per order. Vraag jij je maandelijks af of er voldoende orders binnenkomen om de huur, jezelf of het personeel te balen? Dan ben jij gebaat bij het contacteren van een fulfilmentpartner!

Kosten besparen

Een slimme ondernemer is steeds op zoek naar opportuniteiten om meer winst te genereren. Een grotere winst maak je niet alleen door meer omzet te realiseren maar ook door efficiënter te werken en kosten te besparen. Door samen te werken met een fulfilmentpartner bespaar je op meer dan alleen de vaste kosten (zoals de huur van een magazijn). Je geniet mee van de schaalvoordelen waarover een fulfilmentpartner beschikt. Omdat een fulfilmentpartner grotere volumes verwerkt, zal je kunnen mee profiteren van de schaalvoordelen op verzendtarieven en verpakkingsmateriaal. De winstmarge per verzonden pakket zal dus groter zijn!

Voorraadbeheer

Voorraadbeheer is geen eenvoudige en vergt de nodige aandacht, tijd en specialisatie. Als webshopeigenaar behoort logistiek niet tot jouw kerntaken maar het kan wel het grootste deel van jouw tijd en energie innemen. Een situatie die je maar beter kan voorkomen.

Investeren in een voorraadbeheersysteem is noodzakelijk om het overzicht te bewaren in de logistieke flow. Dergelijke voorraadbeheersystemen zijn niet goedkoop! Wanneer je een samenwerking aangaat met een fulfilmentpartner, dan hoef je daar niet in te investeren. De fulfilmentpartner maakt namelijk gebruik van een eigen voorraadbeheersysteem waarin jij kan meekijken. Webship ontwikkelde bijvoorbeeld de cloud applicatie Webship Online. Elke klant van Webship kan Webship Online kosteloos gebruiken. Hierdoor beschikt de klant over een aanzienlijk prijs- of concurrentievoordeel.

webship online

Zoek jij een fulfilmentpartner?

Logo Webship

Kom jij na het lezen van deze blog tot de vaststelling dat je een fulfilmentpartner onder de arm wil nemen? Naam de contact op met Webship of maak gebruik van onze kostprijscalculator. Webship ontzorgt haar klanten en helpt bij veel meer dan enkel en alleen de logistiek. Kortom, Webship is een totaalpartner!

Kan je mogelijks ook interesseren