WebShip e-Fulfilment België

Live chat

Breekbare producten verzenden: 5 tips!

De nachtmerrie van elke ondernemer is ongetwijfeld het versturen van breekbare producten. Eerst spendeer je heel veel tijd aan het zorgvuldig verpakken van de producten en daarna wacht je vol spanning af of het product zonder schade wordt geleverd. Dit zorgt voor heel veel stress. Beschadigingen tijdens het transport zijn een pure verliespost want je moet de klanten voorzien van een nieuw product terwijl jij het gebroken product niet meer kan verkopen. Het versturen van breekbare producten houdt dus de nodige risico’s in. Uiteraard stel je jezelf de vraag: hoe kan ik voorkomen dat breekbare producten beschadiging oplopen tijdens het transport? Wij geven je alvast 5 tips die je helpen bij het verpakken van breekbare producten.

Breekbare producten

1. Verpak breekbare producten in golfkarton

Er bestaan ontzettend veel verschillende materialen om pakketten te verpakken. Breekbare producten vragen een andere benadering dan niet breekbare producten. In de meeste gevallen zal je kiezen voor een kartonnen doos om een product te verpakken. Maar welke doos kies je het best? Om breekbare producten te verpakken, kies je het best voor een karton waarin een golfpatroon zit, meer specifiek een dubbelgolf karton. Dit patroon zorgt ervoor dat de wanden van de doos niet alleen stevig zijn, maar ook meegeven. Als de doos zou vallen, dan vangen de wanden van de doos de val voor een groot deel op.

Geraak je niet wijs uit het ontzettende grote aanbod aan verschillende kartonnen dozen? Dan kan je ons steeds contacteren voor advies. Wij gaan samen met jou op zoek naar de geschikte verzenddoos om jouw breekbare producten te versturen. Uiteraard maken we ook graag een vrijblijvende offerte op. Waarom zou je via Webship jouw dozen bestellen? Simpel, als fulfilmentcenter beschikken wij over heel voordelige tarieven voor het aankopen van verzendmaterialen.

Breekbare producten dubbelgolfkarton

2. Beschermingsmaterialen

Breekbare producten verpakken is geen eenvoudige opdracht. Je dient niet alleen te opteren voor een stevige verzenddoos, ook het product op zich vraagt de nodige bescherming. We raden je aan om bubbelwrap te gebruiken om de producten van een beschermende laag te voorzien. Gebruik zeker en vast niet jouw oude kranten op breekbare producten in te wikkelen want inkt kan afgeven en dus de producten aantasten. Ook klassiek papier raden we af omdat papier geen zacht materiaal is en wrijving kan veroorzaken.

Voor flessen kan je een specifieke flesbescherming gebruiken. Heel handig en doeltreffend. Wij versturen dagelijks flessen voor verschillende klanten en de flesbescherming zorgt ervoor dat het aantal breuken tot een absoluut minimum wordt herleidt.

flessenbescherming

3. Maak gebruik van een verzendzak

Bij het verpakken van breekbare producten denken we onmiddellijk aan een stevige kartonnen doos met veel beschermingsmateriaal. Dat is niet altijd nodig! In sommige gevallen kan je breekbare producten in een verzendzak of -enveloppe versturen. Er bestaan tal van verschillende types verzendzakken en -enveloppen met een beschermde functie. Waarom zou je opteren voor een verzendzak of -enveloppe? Afhankelijk van het formaat kan je dergelijk pakket versturen als brievenbuspakket en bespaar je de op de verzendkosten.

Een verzendzak heeft nog een andere beschermende functie, namelijk beschermen tegen vocht. Als een kartonnen doos nat wordt, kan dit doordringen tot de producten. Wanneer je een verzendzak gebruikt om de producten te wikkelen, sluit je de goederen af. Je kan nog steeds opteren om na het wikkelen in een verzendzak, het product in een kartonnendoos te versturen. Op die manier voorkom je dat, als er water in de doos komt, dit bij het product kan komen en geniet je extra bescherming.

4. Verzend geen lucht!

Heb je jezelf al eens de vraag gesteld waarom producten beschadiging oplopen tijdens het transport? In heel veel gevallen kunnen we de oorzaak vinden in het verzenden van te veel lucht. Dat betekent dat je een te grote doos gebruikt voor de producten die je wilt versturen. Door gebruik te maken van een te grote doos, kunnen de producten bewegen in de doos. Je moet er dus voor zorgen dat de producten en zeker de breekbare producten goed vast zitten. Hoe minder het product kan bewegen, hoe kleiner het risico op beschadiging.

Uiteraard kan je niet voor elke product een bijpassende verzenddoos voorzien. Analyseer jouw productgamma en voorzie een bepaald assortiment aan verzenddozen. De ruimte in doos kan je opvullen met vulmateriaal zoals vulvlokken, luchtzakjes of papier. Vul de doos tot dat de producten in de doos niet meer kunnen bewegen.

Verpakkingsmateriaal

5. Maak gebruik van H-taping

H-taping is een techniek om dozen dicht te tapen. We zien nog toch vaak slecht dichtgeplakte dozen. Zware of breekbare producten vragen iets meer aandacht. Ook de manier van tapen kan ervoor zorgen dat de zending zijn beschadiging bij de klant aankomt.

Maar wat is H-taping? We leggen het eventjes uit. Stel dat je de doos voor je hebt staan met de lange zijde horizontaal voor je. De lange flappen zitten dus aan de voor- en achterkant. Zodra je de flappen dicht doet tape je eerst de lange naad op de bovenkant. Nu is er aan beide zijkanten van de doos nog een naad, waar de zijkanten van de lange flappen bovenop de doos liggen. Deze naden tape je ook dicht. Nu heb je met de tape eigenlijk een H getekend, vandaar de naam H-taping.

Waarom zou ik H-taping moeten gebruiken? Omdat op deze manier alle naden van tape worden voorzien. Zo verstevig je de zwakke punten van de doos zal de doos niet opscheuren. Trouwens, vergeet geen grote sticker op de doos te plakken waarop staat dat de inhoud breekbaar is. Op deze manier weet iedereen die het pakket in zijn handen heeft, dat het om breekbare producten gaat.

Webship verstuurt jouw breekbare producten

Logo Webship

Het versturen van breekbare producten houdt de nodige risico’s in. Ben je niet zeker van jouw stuk of wil je het verpakken van breekbare producten uitbesteden aan echte professionals? Neem dan contact op met Webship via hallo@webship.be. Webship is een fulfilmentcenter die jouw volledige logistieke proces overneemt. Wij staan in voor het voorraadbeheer, de picking, de packing en de verzending. Uiteraard kan je alles tot in detail opvolgen dankzij ons eigen voorraadbeheerprogramma Webship Online. Trouwen, wij beschikken als fulfilmentcenter over heel gunstige verzendtarieven én kan je profteren van schaalvoordelen bij het aankopen van verpakkingsmateriaal. Doe nu zelf de test en bereken jouw all-in fulfilmentprijs via onze online kostprijscalculator.

Kan je mogelijks ook interesseren